Småkraft AS har ansatt Terje Vedeler som ny administrerende direktør

Publisert:

(English version below)

Styreleder Tor Syverud uttaler at «jeg er glad for å kunne ønske velkommen til Småkraft en ny adm. dir. med lang og bred erfaring fra konkurranseutsatte bransjer». Terje Vedeler vil tiltre stillingen tidlig i første kvartal 2020.

Bergenseren Vedeler er utdannet sivilingeniør i elkraft og har lang erfaring fra internasjonalt ledende selskaper innenfor oljeservice og maritim sektor, slik som Framo, FMC og Aker Solutions. Han kommer nå fra stillingen som adm. dir. i Frydenbø Industrier AS.

«For meg handler Småkraft om å bygge bro mellom lokale og verdiskapende initiativ hos grunneierne som eier elvene, ledende tekniske kompetansemiljøer på elvekraftverk og langsiktige kapitalmiljøer som vil finansiere det grønne skiftet», sier Terje Vedeler. «Jeg gleder meg til å bruke min tekniske kompetanse og ledererfaring til å videreutvikle Småkraft mot deres ambisiøse vekstmål og skape enda mer fornybar energi.»

Om Småkraft:

  • Europas største småkraftselskap med totalbalanse på over fire milliarder kroner
  • Eier og drifter 107 småkraftverk sammen med over 500 lokale grunneiere i hele Norge
  • 18 ansatte med hovedkontor i Bergen med distriktskontorer i Flatanger, Harstad og Oslo

Småkraft AS appoints Terje Vedeler as new CEO

Chairman of the Board Tor Syverud states: “I am pleased to welcome a new CEO with long and broad experience from competitive companies and industries.” Terje Vedeler will start in his new position early in the first quarter of 2020.

The Bergen native Vedeler holds a MSc in electrical engineering. He has long experience from internationally leading companies in the oil service and maritime sectors, such as Framo, FMC and Aker Solutions. He comes from the position as CEO in Frydenbø Industrier AS.

“Småkraft fulfills local landowner initiatives by realising their small hydropower ambitions across Norway. The company’s track-record and long-term focus excites me tremendously,” says Terje Vedeler. “I look forward to use my technical and industrial experience to help accelerate Småkraft’s development and thus contribute to the European shift towards renewable energy.”

About Småkraft: 
- Europes largest small-scale hydro power company with a total balance of over MEUR 400. 
- Owns and operates 107 small- scale hydro power plants together with over 500 local landowners all over Norway. 
- has 18 employees and is headquartered in Bergen with local offices in Flatanger, Harstad and Oslo

Terje Vedeler
Terje Vedeler – CEO, Småkraft

SISTE INNLEGG

Småkraft og SKL samarbeider med grunneiere om kraftløft i Vest

Småkraft interim report

Økt produksjon av fornybar energi

Småkraft feirer Landslovjubileet 2024!

Småkraft topper bærekraftskåring for fjerde gang på rad