– Det holder ikke med spisskompetanse på én ting

odne hustoft europower-energi.no_

Artikkelen er hentet fra nettsiden Europower Energi.
Les hele artikkelen om Odne Hustoft her.

Odne Hustoft (25) jobber med vedlikehold av små kraftverk og må av og til ta skia fatt for å få jobben gjort.

Navn: Odne Hustoft
Arbeidsgiver: Småkraft
Stilling: Driftsansvarlig
Alder: 25 år

Noen dager på jobb føler driftsansvarlig Odne Hustoft (25) i Småkraft at han er skikkelig heldig. Som den gangen han skulle gjøre vedlikehold på et kraftverk langt inne på fjellet i Hovden i Telemark.

– Jeg skulle opp og inspisere inntaket til kraftverket. Da gikk jeg på ski opp til kraftverket, tok en runde på ski, gikk til inntaket og hadde deretter en fin nedtur. Det blir ikke feil å få betalt for å gå en skitur! Eneste ulempen var at det var 30 minusgrader, forteller Hustoft på telefon fra kontoret på Forus utenfor Stavanger.

Utdanningsløpet som førte frem til den faste jobben, gikk fra elektrolinje med automasjon på videregående skole. Hustoft forklarer automasjon slik;

– Mellom elektro og mekaniker har man automasjon. I dag er dette mye styring og programmering. Og jeg har alltid hatt stor interesse for programmering. Jeg begynte i lære i automasjonsbedriften OneCo, og der jobbet med litt av hvert, og startet med programmering av igangsetting og installasjon av kraftverk.

Etter automasjon-fagbrev, tok Hustoft også fagbrev som elektriker – samtidig som han jobbet. Deretter startet han på deltidsstudie på Teknisk fagskole.

– Der går jeg fortsatt – på siste året – og ble nylig ferdig med hovedoppgaven, forteller han.

I oppgaven har han prosjektert, programmert, installert og kjørt i gang lukestyring uten tilkoblet strøm eller internett. Han har brukt solceller og vindturbin for å lade en batteripakke som igjen gir energi til styresystemet.

Les hele artikkelen om Odne Hustoft her.