Karina nominert som «Årets Kraftkvinne»

Nominert som «Årets Kraftkvinne»

Vår Karina er den eneste fra småkraftbransjen som er nominert som «Årets Kraftkvinne»

Karina Halstensen Birkelund har blitt nominert i kåringen «Årets kraftkvinne». Organisasjonen Kraftkvinnene, som består av 700 kvinner i kraftbransjen, kårer «Årets kraftkvinne» for å synliggjøre kvinner i bransjen, heie frem flinke folk og øke rekrutteringen innen fornybarnæringen.

Kriteriene for å bli nominert er – i tillegg til å være kvinne som jobber i fornybarbransjen – at man har bidratt til å heie andre frem, er faglig dyktig og deler kunnskap, har vist at dette er en bransje for kvinner, har bidratt til å skape innovasjon og vekst i sitt selskap og er med på å forme fornybarbransjen.

Karina er ansvarlig for forretningsutvikling i Småkraft. Sammen med sitt team har hun i år sørget for at Småkraft er et av de norske fornybare selskapene som vokser raskest. Dette får teamet til i samarbeid med grunneiere over hele Norge ved å bruke nye arbeidsmetoder og tenke nytt. Under hennes ansvarsområde ligger utvikling av ny fornybar energi, og Småkraft bygger for tiden ut 15 nye små vannkraftverk med samlet størrelse på over 200 GWh sammen med våre partnere. Kraftverkene vil skape verdier for lokalsamfunn og grunneierfamilier i generasjoner fremover. Bedre representant for Kraftkvinnenes målsetning enn Karina finnes neppe.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen skal etter planen deles ut prisen, når vinneren kåres i januar.

Vi i Småkraft og småkraftbransjen stiller oss bak Karina som kandidat og heier på henne. Uansett utfall av selve kåringen er vi stolte av at hun er nominert og at hun jobber hos oss i vår næring.

 

 

Om Småkraft: 

  • Småkraft eier og drifter over 132 kraftverk og er Europas største på småkraftprodusent.
  • Samarbeider med over 700 grunneiere i hele Norge om å produsere 1 400 GWh fornybar strøm årlig. Det er nok å dekke til å dekke det årlige forbruket hos ca 87 500 husholdninger
  • 24 ansatte ved kontorer i Bergen, Sandnes, Lillestrøm, Harstad, Flatanger, Verdal og Oslo.