Ei
kraftdame i
Småkraft
Awin Ibrahim
Ei
kraftdame i
Småkraft

Awin Ibrahim

Awin kom fra Kurdistan i Nord-Irak til Norge for seks år siden. Med bacholor innen teknikk og elektro fra hjemlandet sitt, var Awin raskt klar for faglige utfordringer i Norge. Awin har alltid likt å jobbe og hadde også arbeid ved siden av studiene sine i Kurdistan. Hos Småkraft henter hun ut data og overvåker kraftproduksjonen.

-Denne jobben passer meg veldig godt! Arbeidstidene er gode og jeg liker arbeidsoppgavene godt. Dessuten har jeg veldig hyggelige kollegaer som gir meg mye hjelp. Læringskurven har vært bratt siden jeg startet her for et halvt år siden! Selv om jeg har lært meg mye norsk kan språket noen ganger være en utfordring, men kollegene mine har alltid tid til meg og forklarer ting slik at jeg forstår, forteller Awin.

Forskjeller på kraftverk i Norge og Kurdistan
Kurdistan er fjellrikt og har fire årstider som ligner på det vi er vant med i Norge. Landområdet har to store kraftverk – og Awin besøkte dem begge som student. Hun har også besøkt noen av Småkraft sine kraftverk og sier at forskjellen på kraftverkene der og her er stor. -I Kurdistan er kraftverkene store og det er ikke like stort fokus på sikkerhet som i Norge. Hun forteller stille at det på veggen i det ene kraftverket i Kurdistan hang bilder av alle som hadde mistet livet på kraftverket.

– Det var en kontrast å besøke Småkraft sine kraftverk i Norge. De var små, helt nye, koselige og med høyt fokus på HMS. I Norge tar vi ut kraft fra mindre elver og antall kraftverk er mye større. Bare i småkraft har vi over 100 kraftverk!

Drømmer om fast jobb
Awin kom til Småkraft gjennom NAV for seks måneder siden. Arbeidsoppgavene har stadig blitt mer kompliserte og hun finner seg godt til rette. Kollega Tina beskriver jobben Awin gjør for Småkraft som svært viktig. – Vi er blitt helt avhengig av jobben Awin nå gjør. Hvis ikke Awin hadde gjort jobben sin hadde vi tapt penger. Så enkelt er det. Awin smiler når hun blir spurt om hva hun drømmer om for framtiden: – Jeg ønsker å bli bedre i språket slik at jeg kan få mer ansvar og bidra enda mer på arbeidsplassen.

Møt flere av våre kraftdamer og kraftkarer

Skriv inn det du leter etter og trykk Enter